Porta Doors история на фирмата

Днес ще ви запознаем с исторатя на една от големите производителки на врати в Европа, това е компанията Порта дорс. Ние от Борман България знаем колко е важно човек да помни исторята си, за да се учи от нея и също така да вижда за колко крадко е постигнал успехите си. За това в поредица от статии ви запознаваме  с историята на компаниите производителки с който работим. Надяваме се тази история да е интересна и полезна за вас.

              Основателят на компанията Порта е Яцек Сарновски. Той произлиза от фамилия на занаятчии. Още от юнощеските си години от семейството си се научава, че каквото и да желае  може да го постигне с много труд.  Когато постигне нещо, то спира да му бъде цел и той си набелязва нова по-голяма цел. Желанието му за постигане на нови цели развитие помагат за успеха му. Така компанията Порта се превръща в  лидер на полският пазар за врати.  Прави пътуване във Франция, след което, му хрумват много идей. Основното което научава е че домът е най-важното нещо, а лицето на един дом са неговите врати. 

       През далечната 1992 година г-н Сарновски решава да основе компанията Порта, в Болшево, близо до град Вейхерово в Полша. В началото там работят не повече от 10 – 12 човека. А сега този завод е основния на клона заисточна европа.  През 2000 година в град Елк в оклахома е направен амодерна фабрика Порта систем, за каси от дървесен фурнир.  Иновативноста на мислене на Яцек Сарнвски му помага да основе този завод в САЩ.  През 2001 година, след по малко от 12 месеца качеството на порта повишава бропя на клиентите им до толкова, че порта прави още един завод в град Елк. Завода Порта метал  започва почти веднага  производството на метални каси.  През същата 2001 година е направена и фабриката Порта фурнир в град Сувалки. Този завод е з пройзводство на дограма. Така групата на заводи на Порта се развиват  с бързи темпове.

       През 2003 година Порта доорс основава  завод в Арад, в Румъния.  При правенето на този заводв своя реч Яцек казва, че нямало да успее без свойте качествени и верни служители, че те са най-голямото му богатство. През 2009 година в град Сувалки е създадена нова гъвкава и автоматизирана фабрика за каси, така Порта фурнир успява да предложи голям асортимент на свойте клиенти и да произвежда дори и най-нестандартните поръчки.  

      От 2015 година насам в 5 те фабрики на Порта доор работят над 1600 човека и по думите на собствениците и управителите на заводите , без техния професионален опит и лоялност Порта е нямало да постигне свойте успехи и лидерската си позиция на полският пазар.

     През годините Порта печели следните награди.  През 2005 година печели престижната титла пазарен лидер, в Полша.През същата 2005 година печели и наградата на плюс бизнес и се включва в групата на най-динамично развиващите се компании. Също така печели награда на асоцияция Клиентът, наградата Златен конструктор, е перла в короната на порта през далечната 2005 година. 

    През 2006 и 2007 година печели награди за инвеститор, в категорята размер на капитала в чужбина. През 2008 година печели наградата от редакторите на интернет портала Окнонет.пл 

    През 2009 година печели наградата Честна игра която е награда за коректноста на фирмата към клиентите и партнйорите и. През 2010 година печели награда от престижното списание Панорама света. През 2011 година печели награда за най-добър корпоративен сайт.  През същата 2011 година световно известнот списание Форбс го нарежда в 10те най-бързоувеличаващи стойността си компании. През 2012 и 2013 печели награди за дизайн на списание Ливинг.

     Порта доор продължава своето развитие и очакваме още много награди да спечели и да предлага всеповече както класически така и иновативни модели на врати.

      Надявам се исторята да ви е била интересна макар и не на 100% разбираемо съдържание,  а то е такова поради сложноста на самата компания която е в динамичен подем и предлага все повече и все по-качествени продукти на свойте клиенти. Ако искате да разгледате моделите на Порта заповядайте в магазините на Борман България.