Най-подходящите подови настилки за собствениците на кучета и котки

Знаете ли, че в 40% от домовете се отглежда куче или котка? Това означава, че много кучешки и котешки нокти разкъсват вашите подови настилки! Добавете и многото мокрене от време на време … ъъъ … множеството неприятни инциденти и скоро ще имате основателна причина да мислите дълго и упорито за това кой тип нов подови настилки ще бъде най-подходящ за вас. Така ще можете да изберете наистина подходящият материал, който да е добър и за двете страни.

В това начално ръководство за избор на подова настилка, ще разгледаме по-подробно двете най-добри и най-лоши подови настилки за кучета и котки. Но нека да споменем някои ключови моменти.

Първо, няма конкретни и бързи правила, които да помагат на притежателите на кучета и котки! Няма закон срещу притежаването на домашни любимци и използването на килими! Хиляди собственици на домашни любимци са го направили и са безкрайно щастливи.

Ако имате…

а) добре възпитани домашни любимци

б) винаги поддържате добре поддържани ноктите им 

в) притежавате добра и мощна прахосмукачка и нямате нищо против да я използвате всяка седмица.

… тогава е напълно възможно да имате домашни любимци и хубав килим. От друга страна добре познавате навиците на вашите домашни любимци и вашия начин на живот. Ако имате две големи кучета, които обожават да се търкалят в калта всеки път, когато отиват на разходка и след това се налага да перете килимите в цялата къща.

Второто основна съображение е … какво имаш предвид с понятието „най-добрата подова настилка“ за кучета и котки? Визирате най-добрите настилки за тях или най-добрите настилки за вас !? В нашето ръководство сме споменали настилки и от двата критерия. Така теракотът не е оценен с номер едно в нашето проучване, независимо от факта, че за експлоатация и лекота при почистване е ясно, че е най-добрият вариант, защото за вашите домашни любимци това е доста трудна, често студена и хлъзгава настилка.

Така че нека да разгледаме списъка с вътрешни подови настилки от най-добрите настилки за вашите домашни любимци … и за вас!

Винил

Начело в класацията за кучета и котки със сигурност трябва да бъде винилова настилка. Правилно монтираният винил ще изглежда добре, без никакви драскотини, с водоустойчивост качества и изключително лесен за почистване. Котешките и кучешки косми се отстраняват бързо с прахосмукачка и всякакви следи от урина или повръщано лесно се свалят, без да остави следа.

Балатум

Балатумът притежава почти същите ползи като винила. Той е лесен за почистване, доста устойчив (макар и не толкова добър, колкото винил) и по-мек, по-тих от паркета.

Плочки и камък

Ако се интересувате само за собственото си удобство и комфорт, това определено е най-добрата настилка за кучета и котки. Здрава, устойчива на петна, вода, здрава и лесна за почистване. Котките няма да се притеснят много, те винаги могат да намерят мек стол или легло, за да се свият, но за кучетата плочките или камъка могат да се сторят доста твърди и неудобни.

Ламинат

Ламинираният паркет е известен с неговият невероятно труден меламинов износоустойчив слой, което го прави почти непобедим срещу надраскване от котешки и кучешки нокти. Устойчив е на петна и  лесно да се поддържат чист с прахосмукачка и влажна кърпа. Ламинатът обаче прилича на ледена пързалка за домашните любимци.