Как можете сами да обновите старите си врати?

Отминаха дните, когато можеше просто да изхвърлите нещо, което не искате да съхранявате вече. Сега преработването и обновяването е полезно за околната среда и е чудесен начин да направите уикенда си по забавен, така че разучете какви възможности имате!

Витрина

Хубаво е да разполагате с красива стъклена витрина, за да можете да покажете новите си украшения от антикварните пазари и екзотичните далечни държави. Ако си спомняте, събирането на прах по тези неща беше огромна грижа! За щастие, вече е много модерно в днешно време да имате витрини на всички видове мебели, за да показвате вашите ценни вещи, от плаваща библиотечка до домашно изработени мебели. Използването на външния ръб на стара врата като рамка дава видимост на плаващите рафтове до задната част. Дъното ще трябва да бъде подпряно с нещо подобно на малка кутия. Ще са ви необходими съвсем малко знания за работа с дърво за този проект, за да го правите уникален и приличен.

Плъзгащи се врати

На съществуващото в дома ви място, което се нуждае от малко свиване или създаване на пространство, можете лесно да монтирате плъзгащи се врати, без да достигат външната част на стената. Всичко, от което се нуждаете, е врата с подходяща височина и устройство, което ще издържи теглото й. Решението изисква минимална намеса от ваша страна за монтажа и поразителен резултат, като един от ефектите е удължаване на помещението, което го прави да изглежда високо и елегантно. С цел да се намерят достатъчно високи врати, може да се наложи да се прибегне до разлини начини за набавяне на материала, като например търсене в интернет на стари селскостопански врати. Не пренебрегвайте предложенията с по- стари материали тъй като по-старото дърво може да бъде с по-високо качество.

Табла

Имате ли едно от онези легла, които са функционални, но скучни за гледане? Слагането на табла на леглото не само ще го накара да  изглежда по-добре, но също така ще добави визуален интерес към въпросната стая, без промяна и на една част от обзавеждането – функция, която наистина е по-удобна за по-малки спални. Най-добрата част е, че тя изисква минимално рязане и дърводелство, за да се превърне една врата в таблата. Просто изберете подходящ цвят и започнете да рисувате или боядисвате!

Друг лесен начин да промените предназначението на вратата е просто да я използвате, за да замените друга врата в дома си. Освен ако не сте я реновирали, повечето врати трябва да са с еднакъв размер, което прави замяната хубава и лесна.

 

Какво трябва да знаете при смяната на вратите към вътрешния двор?

Смяната на вратата към вътрешния двор на Вашия дом е предимно от естетична гледан точка. Ако вратата е неизправна, безопасността на семейството ви може да бъде поставена под ненужен риск.

Ето защо издръжливостта и сигурността, заедно с енергийната ефективност, се считат за най-важните характеристики на всяка врата към вътрешния двор.

Излишно е да казвам, че има повече от достатъчно видове врати, на които можете да се спрете днес, достатъчно е да се информирате. Ето някои от нещата, за които трябва да следите, когато избирате врата за смяна към вътрешния ви двор!

Изберете подходящия материал за вашия дом и личните ви нужди

Подобно на повечето врати, модерните модели за вътрешен двор са произведени от дърво, винил, алуминий или облечени с дърво. Всеки един от тези продукти има своя специфичен набор от предимства и недостатъци, така че изборът не винаги се свежда до лични предпочитания.

Естественото дърво изглежда страхотно, винилът често се изтъква като най-траен за врати и прозорци материал, а алуминият е известен със своя лек дизайн и рентабилност.

Важен фактор, който трябва да се взима винаги под внимание, е специфичния климат, в който живеете. За домовете в региони с топъл климат, по-подходящи са металните дворни врати, тъй като загубата на топлина не е проблем.

Какви функции ви трябват?

Тук вече ще трябва да седнете на спокойствие и да помислите върху всички възможности, защото няма толкова много варианти.

След като сте си избрали модела на вратата, изборът на решетки и вид на стъклото, трябва да бъдат взети под внимание. Ако желаете да има максимално количество енергийната ефективност, ниско емисийното стъкло е най-добрият вариант. В допълнение, винилът, фибростъклото и стоманата са сред най-добрите материали.

Разбира се, енергийната ефективност трябва винаги да бъде водеща при избора на нова врата към вътрешен двор, като се има предвид огромния размер на спестявания от сметките за енергия. Вашият дом ще се превърне в много по- еко къща тъй като емисиите на въглероден двуокис намаляват значително. Имайте предвид, R-стойността на вратата, тъй като това е мярката за изолационни свойства на вратата. Колкото по- висока е стойността на R, още по- добре.

Закаленото стъкло е идеалният избор, когато безопасността е от първостепенно значение, тъй като обикновено е от значение, когато има малки деца, които живеят в дома.

Допълнителните функции на вратите за вътрешен двор могат да включват монтирането на врата за домашни любимци, заедно с декоративно текстурирано стъкло и персонализирани щори.

Преди всичко, закупуването на врата за вътрешен двор, който надхвърля двете желания и нужди на семейството ви, не е за препоръчване.