Ново начало: Нов цвят за входната врата

Ако сте отегчени от екстериора на дома ви, но не разполагате с голям бюджет, за да поправите нещата, ви предлагаме две основни алтернативи. Едната е да замените вратата си с нова, качествена такава, на възможна най – ниска цена от нашите магазини БОРМАН, а другата е да ремоделирате вече поставената такава. От тази препратка можете да разгледате сайта на Борман със всички модели на вратите.

Направете крачка назад от дома, погледнете цялостната визия на къщата или апартамента ви и помислете за нов цвят за входната врата. Няма голямо значение дали става въпрос за нов смел цвят, който винаги сте харесвали или за обикновен черен цвят, новият нюанс на вратата може да окаже силно влияние върху самата фасада на дома ви.

В тази статия ви предлагаме някои цветове, които определено ще пивлекат вниманието и ще вдъхнат нов живот на дома ви.

Оранжево

Всъщност оранжевото не е чак толкова ново и нестандартно колкото си мислите, защото е обявено за цвят на годината през 2012 година, но сега, 6 години по – късно е още по – добро време да помислите за един толкова свеж, цитрусов цвят. Може да помислите също и за добавяне на съответстващ елемент, който да допълни идеята на оранжевата врата. Оранжевото винаги е било популярно в съвременната, модерна архитектура. То осветява неутралните цветове на екстериора на дома.

Синьо

Помислете за преобразуване на входната врата не само от външната й страна, но и от вътрешната. Синьото е чудесно решение, което ще добави енергия не само към екстериора, но и към коридора, който се намира от вътрешната страна. Индиговото синьо от своя страна добавя към къщата допълнителен чар и държи вратата визуално малко по – отдръпната от самия панел.

Червено

Масивната и голяма червена врата е приветлив и забавен избор за традиционните стилове на дома. Много дизайнери споделят, че червеното говори много и за самите живеещи в дома, за техния характер, който се описва като забавен, лек и приятен. Също както оранжевото, червеното е идеално за съвременни и модерни жилища. За червени врати ви съветваме да погледнете и т.нар. Холандски такива, защото в тях има особен чар.

Жълто

Жълтото определено може да покачи настроението през зимата или в мрачния ден. В мъглявото време вратите в жълт или дори неонов цвят са весели и приветливи. Златния нюанс от своя страна се сработва изключително добре с традиционната архитектура. Всички знаем в Англия колко са строги самите къщи, но дори там този цвят е доста широко разпространен.

Зелено

Определено ще накара съседите, а и гостите ви да запомнят вашия дом и да го откриват особено лесно. Цветът на интериора също ще се оживи значително ако поставите такъв красив цвят в началото на дома си. Когато нямате много място за обзавеждане или аксесоари в коридора или изцяло у дома, боядисаната в зелено врата може да направи голямо впечатление, което няма да заема много място, а същевременно ще отклони вниманието от всички детайли в дома ви, които не искате да се забелязват. Малко по – нежно и меко зелено може да се постави на дом, който се намира в близост до природата или екстериорът е решен в тъмни цветове или дори оставен на тухли.

Лилаво

Направете дома си малко по – еклектичен с лилава врата. Това, което трябва все пак да направите ако живеете в апартамент е до една степен да се съобразите с останалите съседи, защото лилавото определено е нестандартно, биещо се на очи и много нетипично.

Черно

Черното ще накара дома ви да говори сам за себе си, за това, че не е поредната скучна къща по улицата, на която се намира. Класическо, изчистено и все пак толкова модерно.