Идеи за обновяване и обзавеждане на мазето

Превърнете долния етаж на къщата в лично кътче за мъж, жена или тийнейджър или за цялото семейство. Ето някои опции.

Премахване на течовете

Ремонтирането или проектът за обновяване на мазето трябва да започва с гаранция, че пространството е водоустойчиво. Течовете могат да причинят щети и да се създадат нездравословни условия в незавършен сутерен, да не говорим, ако сте решили да го превърнете в редовно използвана стая.

Имате две възможности, ако съществуват течове: френски дренаж или смукателна помпа. Инсталираме първия от външната страна на вашия дом чрез изкопаване на канавка и я запълваме с чакъл, камъни или перфорирана тръба за пренасочване на повърхностните и подземните води от основите. Помпата се поставя в най-ниската част на мазето и включва създаването на яма за помпа, която ще изхвърля водата извън дома.

Промяна на мазето

Ако преди това сте завърши част или цялото мазе и сега просто имате нужда от прекрояване, можете да направите всичко, което поискате – монтиране на гипскартон, боядисване, обновяване на осветлението, както и добавяне на корнизи са само някои от опциите.

При прекрояването на мазето, ние можем да добавим обичаните орнаменти от дърво на колоните и тавана, за да се създаде стая за игри. В действителност, трябва да направим обзавеждането на игралната стая така, че да се вписва в стила на останалите стаи в къщата. Целта ви трябва да е създаване на съгласуваност между стаите и добавяне на цялостната естетика на дизайна на къщата.

Пълен ремонт

Ако в момента мазето ви е на етап само бетон, външни стени и един недовършен таван работата ще е много повече. Трябва да започнете с оформяне на рамки към стените и изграждане на отделни помещения. Следва поставянето на изолация, а след нея – гипскартон за стените и тавана. На пода на пералното помещение и банята можете да налепите плочки. След като направите камина и постелете килими в основната зона на помещението и на стълбите, работата е приключила.

Съществуват и други възможности за подови настилки в допълнение към плочките и килимите. В момента има монтирани дървени подове в редица завършени мазета, което е възможно, ако вече сте направили помещението водоустойчиво.

Независимо дали имате мазе, което е било частично или напълно завършено, можете да се обърнете към професионалисти, които да помогнат с преустройството или ремонта още от първия ден. Интериорните дизайнери могат да ви дадат чудесни идеи и да направите оформление, което не само служи за много цели, но също така е удобно и естетически приятно.

Много семейства имат деца, завръщащи се у дома или родителите, които често идват на гости, което изисква наличието на допълнително годно за живеене място.